لطفا صبر کنید ...

شرم و احتیاط در ایجاد شجره نامه ها
دسته بندی: مقالات، تاریخ انتشار: 1402/05/13، آخرین بروزرسانی: 1402/05/13 ساعت 03:09 ب.ظ
بازگشت به صفحه قبل بازگشت به لیست مطالب پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم کپی لینک این صفحه 

برای تمامی ما پیش آمده است که شاهد اختلافات خانوادگی، اختلافات طبقاتی و در مواردی جدایی ها و از هم گسستگی های خانوادگی، تنفرها و بسیاری موارد ناخوشایند دیگر بوده ایم ولی «نام نبردن ها» دلایل کافی برای حذف نام ها از شجره نامه ها نمی باشند.

ترس و شرم ثبت نسل ها


بسیاری پیش می آید که شاهد موارد ناگواری مانند اختلاف های منجر به گسستگی ها و مشکلات خانوادگی بوده ایم به طوری که افراد از نام بردن یکدیگر پرهیز می کنند. ولی این پرهیزها، شرم ها و تنفرها چه تاثیری بر آیندگان و شجره نامه های افراد دارند؟ در این مطلب به این مهم می پردازیم و سعی در ایجاد راهکارهای کاهش رنج و درد و در عین حال بهبود «صداقت» شجره نامه ها می نماییم.


تظاهر به نبودن افراد

بزرگترین چالش در شجره نامه ها، بی میلی افراد در ثبت نسل ها و ایجاد روندهای غیر صحیح در آن ها می باشد. به این صورت که نسل ها به دلایل مختلف از جمله اختلافات عمیق و طبقاتی و به بهانه هایی چون شرم در ورود نسل ها و حتی شرم از گذشتگان (مانند شرم از داشتن فردی ظالم و یا خیانتکار در پیشینه خود) از شجره نامه ها حذف و نتیجه این عمل، نسل های بدون والد مشخص، همسران بدون همسر و حتی در موارد نادری برادران و خواهران ثبت نشده و یا ساختگی در شجره نامه ها می باشد. شاید در ابتدا این موارد به چشم نیایند ولی این موجب یک، به اصطلاح، تغییر روند در شجره نامه ها و ردیابی افراد در طی زمان می شود. مشکل زمانی به اوج خود می رسد که دیگر نمی توان سیر رخدادهای تاریخی و یا سوابق بیماری ها را در افراد ردیابی نمود و یا در موارد نادری یک شاخه از شجره نامه به یک «نسل عقیم شده» (به معنای پایان یک شاخه بدون هیچ فرزندی) می شود که این سبب سردرگمی و عدم تمایز نسل های فوت شده (عقیم شده طبیعی) و آن ها می شود.


جامعه و شرم در شجره نامه ها

واضح است که فرهنگ و ساختار جامعه در ایجاد شجره نامه ها نقش کلیدی ایفا می کند. به عنوان مثال ثبت وقایع در جوامع اروپایی سابقه طولانی دارد و در مقابل در جامعه ایران این مورد سابقه نه چندان طولانی و در مواردی مشمول دستکاری ها، نسل سازی ها (مانند رسیدن شجره نامه افراد به امامان معصوم (ع)) و وقایع سازی ها می شود. بهترین مثال در این زمینه داستان های شاهنامه می باشد که وقایع را برطبق علاقه زمانه (به داستان ها و شخصیت های حماسی) تغییر و سبب لذت بخش تر شدن آن ها و در عین حال تغییر واقعیت های جامعه شده است. به همین صورت است طنزها و مزاح ها که به دلیل وقایعی چون خفقان ها و مشکلات جامعه تغییر یافته اند. با این وجود یکی از اهداف شجره نامه ها ثبت همین وقایع در جامعه است ولی زمانی مشکل اصلی (ردیابی واقعیت) نمود می یابند که واقعیت کم رنگ و یافتن حقایق دشوار باشد.


راهکار چیست؟

سخت یا دشوار و یا همراه با یادآوری درد و رنج جدایی ها، اختلافات قومی، قتل ها، تجاوزها، ظلم ها، خیانت ها و ریختن آبروها، شما می بایست به مانند یک تاریخ دارن زبر دست و با تجربه تنها بر یک چیز متمرکز باشید و آن ثبت رخدادها همانطور که بوده است. در کلام این ساده به نظر می رسد ولی در واقعیت بسیار سخت است که به یاد بیاوریم چه بر ما گذشته است. در این شرایط راهکارهایی برای کاهش دردها، رنج ها و شرم ها، وجود دارد و آن این است که از دیگران بخواهید که بخش های سخت شجره نامه را برای شما تکمیل کنند. به عنوان مثال از فرزندان، نوه ها و حتی دوستان (آن ها که بیطرف تر و از دردها دورتر هستند) خود بخواهید که شجره نامه ها تکمیل کنند و به یاد داشته باشید که «صداقت» رکن اصلی در تکمیل شجره نامه ها است و این سبب رشد نسل های آتی شما خواهد شد و آن ها شما را به دلیل صداقت و شجاعتتان خواهند ستود. همچنین به خاطر داشته باشید که «شجره ساز» به گونه ای طراحی شده است که حداقل میزان یادآوردی دردها و رنج ها را برای شما به همراه داشته باشد و این به شما کمک می کند تا با ابزارهای هوشمند، شجره نامه خود را با کمترین زحمت ایجاد، مدیریت، به اشتراک گذاری و در نهایت از ایجاد و مشاهده شجره نامه خود لذت ببرید.


  • مطالب مرتبط